Om oss

Klassiska sportbilar tilltalar inte bara den som vill se sitt kapital växa, utan också den som uppskattar dessa bilars vackra former, teknik och dess historia. Det har tidigare i regel varit en möjlighet enbart förbehållet de som har kapital, intresse, tid och kunskap att själva förvalta en samling klassiska fordon.

Internationellt ser vi en tydlig trend med ökad efterfrågan, i exempelvis BRIC-länderna är intresset för klassiska bilar på stark tillväxt. Dessa länder har inte samma traditioner av bilindustri, eller något eget större bestånd av klassiska bilar vilket gör att efterfrågan av klassiker bedöms bli betydande vilket i sin tur påverkar den globala klassikermarknaden. Sverige släpar generellt sett efter något i prisutvecklingen i en internationell jämförelse, vilket gör den svenska marknaden intressant för den som vill bygga upp en samling bilar.

Som samlarobjekt påverkas klassiska bilar i stort sett inte av de globala konjunkturcykler vilket gör en investering i klassiska sportbilar till ett perfekt komplement i varje investerares portfölj.

Advisory Board

Vår Advisory Board är till att för att bredda och förstärka vår interna kompetens, och för att säkerställa att både bilsamlingen och verksamheten utvecklas på ett tryggt, sunt och lönsamt sätt. Följande personer är involverade i detta arbete.

Thomas Ravelli, För de flesta i första hand känd för sin framgångsrika fotbollskarriär som toppades av den berömda straffräddningen i Fotbolls-VM 1994. Lika många känner inte till att Thomas Ravelli också har ett genuint bilintresse med ett flertal bilar i garaget, favoriten i samlingen är en klassisk Citroën DS23. 2018 gjorde han debut som rallyförare i Midnattssolsrallyt.

Peter Lindén, har en bakgrund som världsmästare på motorcykel i endurance racing och kanske Sveriges mest erfarna och välkända stridsflygare i både Viggen och Gripen. Peter tävlar idag aktivt inom Classic racing på både två- och fyra hjul, nu senast med en Ford GT40 från 1965.

Gunnar Dackevall, för de flesta bilentusiaster känd som framgångsrik, programledare, tidningsmakare och journalist, Mannen bakom såväl Auto Motor & Sports svenska utgåva och Gran Turismo Magazine, liksom vi själva en stor entusiast av klassiska sport och tävlingsbilar med en hel del historisk motorsport i det egna bagaget

Peggen Andersson, känd racerförare med segrar både i DTM och STCC, som han för övrigt var en av initiativtagarna till. Peggen är sedan många år också en hängiven samlare och renoverare av klassiska sport och racerbilar, med flera spännande bilar i garaget. En driven och erfaren entreprenör som numera också arbetar som fastighetsmäklare.

John Bryant-Meisner, Svensk racerförare född 1994. Karriär med flertalet vinster inom karting, Formula Renault och Formel 3. Har gästkört i Asian Le Mans och STCC. Johns gästspel i brittiska Formel 3-mästerskapet på Silverstone resulterade i dubbelseger. Till vardags arbetar han som säljare av exklusiva bilar.

Sportbilsfonden Future Classics AB

Biblioteksgatan 1
11141 Stockholm

Telefon: Bo Lindman 0705-95 83 99
E-post: info@sportbilsfonden.se


Hemsida & Design av Intendit Webbyrå