Om oss

Mer info kommer snart!

Bolagets verksamhet är att äga och förvalta klassiska veteran och sportbilar med hög värdestegringspotential. Vi erbjuder privatpersoner och företag att vara med och investera i klassiska sportbilar, ett tillgångsslag som senaste 10 åren ökat i värde med närmare 500 %. Alla bilar förvaras i ett säkert garage som givetvis är larmat och väl bevakat. Tillträde till garaget ges enbart till våra delägare i samband med delägarevent.

Bolagets grundades av Lars-Erik Gustafsson med 40 års erfarenhet inom Handelsbanken. Sportbilsfondens VD Bo Lindman är ett välkänt namn i motorkretsar, har också arbetat med bland annat kompetensutvecklings- och affärsutvecklingsfrågor i motorbranschen, samtidigt som han i många år tävlat aktivt i endurance racing och framförallt historisk racing, där hans seger på Le Mans Classic 2008 räknas som höjdpunkten hans tävlingskarriär.

Advisory Board

Vår Advisory Board är till att för att bredda och förstärka vår interna kompetens, och för att säkerställa att både bilsamlingen och verksamheten utvecklas på ett tryggt, sunt och lönsamt sätt. Följande personer är involverade i detta arbete.

Peter Lindén, har en bakgrund som världsmästare på motorcykel i endurance racing och kanske Sveriges mest erfarna och välkända stridsflygare i både Viggen och Gripen. Peter tävlar idag aktivt inom Classic racing på både två- och fyra hjul, nu senast med en Ford GT40 från 1965.

Gunnar Dackevall, för de flesta bilentusiaster känd som framgångsrik, programledare, tidningsmakare och journalist, Mannen bakom såväl Auto Motor & Sports svenska utgåva och Gran Turismo Magazine, liksom vi själva en stor entusiast av klassiska sport och tävlingsbilar med en hel del historisk motorsport i det egna bagaget

Peggen Andersson, känd racerförare med segrar både i DTM och STCC, som han för övrigt var en av initiativtagarna till. Peggen är sedan många år också en hängiven samlare och renoverare av klassiska sport och racerbilar, med flera spännande bilar i garaget. En driven och erfaren entreprenör som numera också arbetar som fastighetsmäklare.

Anders Vaerneus, till vardags känd båtexpert som driver företaget Sjöexpress, specialiserat på exklusiva klassiska speedboats som Riva, Chris Craft med flera. Anders som utöver att vara en av de ledande profilerna i den Svenska veteranbåtsvärlden är också ofta anlitad konferencier vid klassiska bil och båtträffar och har ett brett nätverk i i både bil och båtvärlden.

Hans Siljebäck, har till skillnad från våra övriga rådgivare ingen motorbakgrund alls. Däremot en fritänkande affärs och konceptutvecklare med ett stort nätverk i affärsvärlden och flera olika styrelseuppdrag i bagaget. Hans affärskreativa ådra är vi övertygade om kommer att ge oss nya infallsvinklar på flera nyttiga områden.

Sportbilsfonden Future Classics AB

Artillerigatan 6
114 51 Stockholm

Telefon: VD Bo Lindman 0705-95 83 99
E-post: info@sportbilsfonden.se


Hemsida & Design av Intendit Webbyrå